About us...

"Ma numesc Mitranescu, locuiesc in Bucuresti si sunt indragostit de vizual. Da, stiu! Suna ca afirmatia unui dependent si probabil asa si este. Dependentul acesta, caruia cunoscutii ii spun Adi ( Mitra, Mitranu' si mai rar Adrian) si-a inceput povestea in 2002, cand a apasat pentru prima oara tasta PLAY a unui casetoscop BETA. Devenisem editor imagine (TVR). Curios din fire, am inceput sa invat. Ma ascundeam dupa program in cabinele de editare video si apasam ore in sir butoanele pana le dadeam de cap. Ma ascundeam pentru ca nu aveai voie sa inveti prea multe, ca deranjai! :) Asa era la “stat”! :) N-a durat mult si m-au prins. Am fost transferat la un fel de "batalion disciplinar”. Se numea Promo. Aici, daca intrai la ora 3 PM, puteai sa pleci si la ora 5 AM a doua zi, pentru ca “asa e de sarbatori”, cum imi spunea un prieten. Am invatat primele programe de editare lineara. De abía aparusera. Multi imi spuneau ca sunt norocos sa fiu printre primii si poate asa a si fost. Stiri, documentare, teatru, show-uri TV (inclusiv Surprize, surprize! :) ), promo, colaborari cu Antena 1, Euforia, PrimaTV, ProTV.... Eram pe val, cum se spune. :) Domnul Lazarov mi-a incredintat editarea primei telenovele romanesti ("Secretele Mariei"), cei de la Antena emisiunea “Te pui cu blondele” (chiar episodul pilot). In 2005 a aparut si studioul. In clipul celor de la CLASS - "Painter of my soul", am folosit pentru prima oara in lume, imagini HDR (High Dynamic Range), realizate de mine, Cristi si Cata (stiu ei care :) ), un clip a carui editare a durat aproape 6 luni.

Ce sa mai…. Lumea era a mea si a intregii echipe! :) De fapt, o mare pacaleala… Un chip cioplit. Mi-am dat seama ca viata nu e un film despre audiente tv sau nume scrise pompos pe genericul de final. Viata e cu totul altceva. Primul lucru bun pe care l-am facut a fost sa-mi tai cu patentul cablul tv (si acum imi vine sa rad :) ). Al doilea lucru bun, pe care nu l-am facut, ci pe care l-am primit, a fost un 450D si un 18-55. Aici a inceput “distractia”. Un prieten imi spunea razand, ca aparatul ala parea mai vechi decat timpul. Nu-l contrazic nici acum, dar asta a fost "inceputul" :) Am fotografiat toate traznaile din lume. Masini, copaci, stele… orice, pana cand am fotografiat zambetul unui copil din Cismigiu… Desi ma feresc de cuvinte pompoase si expresii celebre, timpul chiar a stat atunci in loc. Mi-am dat seama ca viata e despre frumosul din jurul nostru, acel frumos pe care cu inversunare, refuzam sa-l vedem. Viata inseamna culoare, emotie, frumos, clipa, oameni. Asta cred eu si asta incerc sa fotografiez.

Povestea asta cu mitranescu.ro n-a pornit dintr-o criza de personalitate (paradoxal, stiu! :) ), ci din faptul ca viata mi-a dat alaturi colegi, ulterior prieteni, ce au vazut candva lucrurile, asa cum le-am vazut si eu. Iar toate astea, din fericire, nu s-au oprit aici. De multe ori, si eu si "baietii" din echipa (intri si tu Andreea aici :) ), spunem ca avem cele mai frumoase meserii din lume. Fotografia si imaginile ne-au purtat peste tot. Am intalnit o multime de situatii, oameni, locuri... Amintiri precum o poveste, numai ca povestea continua..."