Always in focus
Cum ar trebui jurizată o fotografie de nuntă si câteva din lucrurile pe care ar trebui să le urmărim mai cu atenție…
Din ciclul CÂND MĂ IA CAPUL SUNT GREU DE STĂPÂNIT am să vorbesc puţin despre “semizeii” fotografiei de nuntă.
OPINIA MEA DESPRE ARTĂ IN FOTOGRAFIA DE NUNTĂ EP.03 – PREMIILE
Motto: Premiile hrănesc orgoliul, mândria…, adică sursa multor rele. Premiile sunt un produs al competiţiei, iar eu nu cred în competiţie ca mijloc al evoluţiei. Valorile mele sunt cu totul altele…
“LESS IS MORE” :) NU, EU ZIC CĂ “LESS IS JUST LESS”
Asta cu “Less is more” e a lui Ludwig Mies van der Rohe, dar mai e una şi mai tare, tot din aceeaşi poveste: “Esenţele ţări se ţin în sticluţe mici!”. Mă, când o aud p-asta, jur că mor de ras. 🙂 Evident că nici neoartistii nu puteau sta deoparte şi au îmbrăţişat ideea imediat ce a apărut. Era dacă vreţi ALTCEVA, nu? 🙂 Practic o “răzvrătire” faţă de tot ceea ce omenirea construise timp de 2000 de ani. Aşa a apărut MINIMALISMUL, o formă de exprimare a artei în lumea modernă….
ALEGEREA FOTOGRAFULUI DE NUNTA ! ! ! …MULT “BULȘIT” CU IZ DE SFĂTUITOR! :)
Cum stăteam eu aşa că un fotograf gânditor ce sunt eu, după multe ore de nesomn, mi-a venit aşa un chef nebun de a mai scrie câte una altă, cum nu poţi să înţelegi… Ei bine, da! Am zis şi eu să scriu despre VESTITA TEMĂ sau TEAMĂ pentru unii, de a-şi alege fotograful nunţii. Se pare că dacă nu atingi acest punct în activitatea de pozar eşti degeaba, cum zice Andreea mea. Asta e că aia: dacă nu cazi cel puţin o dată de pe motocicletă la 200km/ora încât să-ţi rupi 1 picior, coloana şi marginea infraorbitala, NU EŞTI MOTOCICLIST DOM’NE! Exemplele pot continuă: studentul fără restanţă e că uşa fără clanţă; bărbatul fără burtă e că femeia fără…. în fine, înţelegeţi voi. 🙂
OPINIA MEA DESPRE ARTĂ IN FOTOGRAFIA DE NUNTĂ EP. 2 – CU SAU FARĂ BLITZ
De multe ori aud povestea asta legată de lumina blitz-ului care strică, fir-ar ea să fie, atmosfera din biserică sau de la petrecere. Şi am tot auzit-o, cam de când m-am apucat eu de pozat nunţi. Să tot fie nişte ani. Nu mă înţelegeţi greşit! Nu zic că nu e bine, nu zic că nu se poate şi fără, dar eu zic că e mai bine cu.
OPINIA MEA DESPRE ARTA IN FOTOGRAFIA DE NUNTA EP.1
      Am fost avertizat că prin ceea ce scriu am să-mi pun multă lume în cap, mai ales fotografi. Dar am convingerea că atâta timp cât spun lucrurilor pe nume, fără un gram de ipocrizie, nu avem decât de câştigat. Atât noi, cât şi voi, clienţii.